Trápí vaše skladiště škůdci, kteří napadají vaše potravinové zásoby? Obraťte se na nás a my vás brouků, larev i roztočů zbavíme! Odborně vyškolený personál provádí likvidaci skladištních škůdců jak ve firmách, tak v domácnostech.
Co jsou to skladištní škůdci?
Likvidace těchto škůdců je technologicky i časově náročná dle závažnosti zamoření prostor a potravin. Skladištní škůdci se nejčastěji objevují v zemědělských a zpracovatelských skladech, kde napadají potraviny (obiloviny, mák, …) a ničí je. Kromě toho, že se jimi živí, znehodnocují je svým trusem, přes který rozšiřují choroby. Takové potraviny jsou hygienicky závadné a není možné je dále prodávat.
Skladištní škůdci se však mohou objevit i v domácnostech – v kuchyni či spíži, kde jejich potravou budou pravděpodobně mouky, rýže, mák a jiné obiloviny.
Jak se škůdců zbavit?
Doba kompletní likvidace je závislá na stupni zamoření potravin a prostorů. Velmi efektivní je preventivní dezinsekce skladištních škůdců – tedy pravidelná kontrola a čištění skladů, zamezení vlhkosti prostor a dobré odvětrávání.
Zvláštní kapitolou skladištních škůdců jsou roztoči, do obilí se dostávají v malém množství již při sklizni, ale jejich devastující účinek je zřejmý až ve chvíli, kdy se přemnoží.
Nejčastější skladištní škůdci

Lesák skladištní
Houževnatý škůdce, který se převážné živí moučnými produkty a ořechy.

Potemník moučný
Lidově se larvám potemníka říká moučný červ. V kuchyni a obilných skladech nejsou výjimkou.

Zrnokaz hrachový
Larvy dokáží kompletně znehodnotit mnohá semena a to jak pro konzumaci, tak výsev.

Zrnokaz fazolový
Objevuje se v semenech hrachu, čočky, bobů, lupiny a jiných bobovitých rostlin.

Pilous černý
Jeden z nejobávanějších škůdců, který je schopný znehodnotit velké množství surovin.

Zavíječ paprikový
Živí se vším od obilovin až po koření. Je velmi nebezpečný, protože se rychle množí.

Potemník
Téměř všežravý brouk decimující domácí spíže i sklady potravin a suroviny v nich.

Kornatec
Napadá obilniny, mouku a tabák. Velmi odolný, schopný prokousat téměř jakýkoliv obal.

Roztoč moučný
Přenáší do potravin páchnoucí látky, choroboplodné zárodky a alergeny.
Postup dezinsekce
Na místě určíme druh hmyzu, rozsah zamoření a najdeme zdroj šíření. Poté zvážíme stupeň napadení a zhodnotíme riziko dalšího šíření škůdců.
Zvážíme možnosti provedení asanačního zásahu na základě stavu objektu a jeho okolí, technologii výroby, způsobech a délce skladování surovin, způsobech manipulace, balení a dalších faktorů. Na základě toho navrhneme způsob asanace a vhodnou technologii.
Stanovíme potřebnou dobu expozice dezinsekčním prostředkům a také dobu, po kterou bude objekt vyřazený z provozu.
Určíme nejvhodnější druh dezinsekčního přípravku (nízká toxicita na okolí) s přihlédnutím k přirozené a získané rezistenci, druhu členovců a jejich vývojových stádií a životních podmínek.
Provedeme opatření na ochranu surovin a prostředí objektu.
Zúčastněné osoby seznámíme s příslušnými zákonnými ustanoveními a z nich vyplývajícími povinnostmi.
Dezinsekci s použitím přípravků, které podléhají nahlašovací povinnosti, to oznámíme příslušným orgánům.
Kde všude provádíme likvidaci skladištních škůdců?

PRAHA
Odborné hubení a dezinsekce ve skladech, výrobnách a provozovnách.

SEDLČANY
Odborné hubení a dezinsekce ve skladech, výrobnách a provozovnách.

BENEŠOV
Odborné hubení a dezinsekce ve skladech, výrobnách a provozovnách.

VOTICE
Odborné hubení a dezinsekce ve skladech, výrobnách a provozovnách.

TÁBOR
Odborné hubení a dezinsekce ve skladech, výrobnách a provozovnách.

VLAŠIM
Odborné hubení a dezinsekce ve skladech, výrobnách a provozovnách.
Dle dohody vás rádi navštívíme všude i mimo vytyčený region.